Tudástár / Tudnivalók a kutyák műtéti altatásáról

Tudnivalók a kutyák műtéti altatásárólTudnivalók a kutyák műtéti altatásáról

A kutyáknak a műtét előtt minimum 12 órás táplálékmegvonás szükséges, de vizet kaphatnak. Az altatáshoz kétfázisú injekciós narkózist használunk. A pontos súlymérést követően egy bódító komponenst kap az állat, majd utána 15 perccel kapja az altatóinjekciót.

A műtét utáni ébredés egyedenként változó, általában 4-5 órát vesz igénybe. A tapasztalat az, hogy a délelőtt műtött állat másnap délután már teljesen élénk, eszik, iszik, kis sétára hajlandó. A műtét napján otthoni felügyeletet igényel, egy fűtött (!), csendes, tiszta helyen kell megvárni, amíg teljesen „kitisztul”. Ha tudatánál van már a páciens, akkor vizet rakhatunk elé, szilárd ételt inkább csak a műtét utáni napon.

A sebvédelemre általában elég az első néhány napban egy póló, vagy harisnya felhúzása, ha ennek ellenére az eb nagyon intenzíven nyalogatja a sebét, akkor egy védőgallér („tölcsér”) is szükséges! Varratszedés a műtét után 10 nappal, előzetes időpont egyeztetése nélkül a rendelési időben történik. A varratszedéshez nem kell bódítás, tehát koplalni sem kell az állatnak. A sebre otthon semmit sem kell kenni.

A varratszedésig a kutyát kímélni kell, sétáltatni csak pórázon szabad, fürdetni, úsztatni tilos! A műtéteket előre egyeztetett időpontban végezzük. Műtétet igénylő sürgősségi beteg beérkezésekor az ivartalanítás időpontja csúszhat, ez esetben megértésüket kérjük.
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Noé Állatambulancia Kft.

9700 Szombathely,
Vízöntő u. 7.
Telefon:
+36-94-357-701
+36-30-979-7000
E-mail:
noeallatambulancia@gmail.com
Noé Állatambulancia Kft. - MagyarNoé Állatambulancia Kft. - Német