Tudástár / Műtéti beleegyező nyilatkozat

Műtéti beleegyező nyilatkozatMűtéti beleegyező nyilatkozat

Felhívjuk a kedves gazdik figyelmét, hogy a bódítással vagy altatással járó beavatkozások előtt az alábbi beleegyező nyilatkozat kitöltését kérjük!

 

Tulajdonosi hozzájárulás altatással vagy bódítással járó  beavatkozáshoz

 • Figyelem! A hozzájárulás önkéntes, de megtagadása esetén a beavatkozás nem végezhető el. Minden, ebből származó anyagi és nem anyagi kár az állattulajdonost terheli.
 • Fájdalommal járó beavatkozások csak megfelelő érzéstelenítés mellett, többnyire csak altatásban vagy bódításban végezhetők el.
 • Az altatáshoz használt gyógyszerek, még a legkíméletesebben hatóak is, egészséges állatban is megváltoztatja a vérkeringést és légzés működését, beteg állatban pedig ezek a hatások fokozottabban jelentkezhetnek, és egyes nem látható esetekben, a legkörültekintőbb betegvizsgálat és kezelés ellenére, egészséges állaton is elhulláshoz vezethetnek.
 • Az állatorvos által javasolt kezelés mindig az állat pillanatnyi állapotának figyelembevételével történik.
 • Egyes altatószerek mellékhatásaként hányás jelentkezhet.  A félrenyelés veszélyének csökkentése érdekében az altatással járó beavatkozások előtt az állatot 12-24 órát koplaltatni kell. A folyadékfelvételt az altatást megelőző 2 órában meg kell akadályozni.
 • Azokban az esetekben, mikor az altatással járó beavatkozást életmentő céllal végezzük és a gyomor teljes kiürülése nem várható ki, az utolsó táplálékfelvétel időpontjáról kérjük, tájékoztassa a beavatkozást végző állatorvost.
 • A beavatkozás megkezdése előtt kérjük, tájékoztassa az állatorvost az állat korábbi betegségeiről, műtéteiről, ismert gyógyszerérzékenységéről, tartósan fennálló, folyamatos gyógyszerszedést igénylő betegségeiről, illetve a beavatkozást megelőző 22 hónapban lezajlott gyógyszeres kezelésekről.
 • A műtét során fellépő nem várt komplikációk miatt előfordulhat, hogy az előzetes megállapodás ellenére egyéb beavatkozás is szükséges az állat életének megmentése vagy egészségének helyreállítása érdekében. A lehetőségekhez mérten az állatorvos erről azonnal tájékoztatja Önt.
 • Mivel a legkisebb műtét is invazív beavatkozás, ezért számolni lehet komplikációk kialakulásával. Ha a műtét után vérzést, seb elégtelenséget, lázas rosszulléttel járó állapotot tapasztal, haladéktalanul értesítse állatorvosát, ha pedig nem elérhető, akkor a kijelölt ügyeletes állatorvost!
 • Az állat utólagos otthoni ápolását, diétás etetését az állatorvos utasításai szerint végezze! A javasolt kórházi kezelés elutasításából és az otthonra előírt utókezelés be nem tartásából származó minden anyagi és nem anyagi kár a tulajdonost terheli.
 • Ketamin felhasználás: ………….. ml

Alulírott ………………………………………………………………… (név) ……………………………………………………………………………………….. (cím, tel.szám) hozzájárulok, hogy …………………………..nevű ……………………. fajú …………………………………………..……………………….fajtájú ……………. ivarú ……………korú …………… kg testtömegű állatomat altatással vagy bódítással ( a megfelelő aláhúzandó) járó beavatkozásnak vessék alá. Egyben tudomásul veszem, hogy a szabályosan végzett altatás is veszélyekkel jár az állatra nézve.

Szombathely, ........ év ………… hó …… nap

                                                                                                              ………………………………………………………………………………………….
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Noé Állatambulancia Kft.

9700 Szombathely,
Vízöntő u. 7.
Telefon:
+36-94-357-701
+36-30-979-7000
E-mail:
noeallatambulancia@gmail.com
Noé Állatambulancia Kft. - MagyarNoé Állatambulancia Kft. - Német