Szolgáltatásaink / Fogászati ellátás

Fogászati ellátás

Fogászati ellátás

Rendelőnkben gyakran találkozunk fogbetegségekkel és fogágyproblémákkal kutya- és macskapácienseinknél, de nyulaknál és tengerimalacoknál is.

Manapság ugyanis egyre inkább népbetegségnek számít a fogkövesség a kutyák (elsősorban kis és közepes testű fajták) körében, melynek megelőzése nem könnyű feladat.

Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre, legyen szó akár tanácsadásról vagy terápiás beavatkozásról.

A rendes szájhigiénia fenntartásának fontos eleme ugyanis, hogy kedvencünket legalább évente alávetjük fogászati vizsgálatnak, mely szükség esetén fogkőeltávolítást, foghúzást vagy a fogíny gyulladásának kezelését foglalhatja magában.

Amennyiben fogkőeltávolításra kerül sor, orvosaink azt egy speciális ultrahangos elven működő depurátorral végzik, mely beavatkozáshoz azonban az állat bódítása szükséges. Ehhez minden esetben a tulajdonosoknak alá kell írniuk a szokásos altatási beleegyező nyilatkozatot. 

Mindazonáltal a fogköeltávolítás a legtöbb esetben elvégezhető ébreszthető bódításban (megfelelő fájdalomcsillapítás mellett), így kedvencük a saját lábán távozhat rendelőnkből. Mély műtéti altatásra (melyből otthon ébred kedvencük) csak ritkán, elsősorban foggyökértályogok ill. időigényesebb foghúzás esetén van szükség.

A kistestű fajtáknál gyakori problémát okozó tejfog-retenció (visszamaradt tejfogak kihúzása) jellemzően ébreszthető bódításban elvégezhető.

Foghúzást és fogkőeltávolítást minden esetben előjegyzés alapján végzünk. Amennyiben időpontot szeretne foglalni kérjük keressen minket személyesen, telefonon vagy e-mailben!
« Vissza az előző oldalra!

 

Noé Állatambulancia Kft.

9700 Szombathely,
Vízöntő u. 7.
Telefon:
+36-94-357-701
+36-30-979-7000
E-mail küldése
Noé Állatambulancia Kft. - NémetNoé Állatambulancia Kft. - Magyar